Dj:den alamäki

On se kyllä kummaa, kun monet ennen hyvää musiikkia tehneet Dj:t, ovat alkaneet suoltaa aivan uskomatonta sontaa.

Suurimpana lähiaikojen järkytyksenä mainittakoon Blank & Jones, jonka uusi tuotanto on lähinnä electroa. Olen aina arvostanut kyseistä kaksikkoa, koska he ovat luoneet monia tranceklassikkoja. Nykyisen rock ja electro -trendin vimmassa ovat hekin sitten muuttaneet tyyliään.

Ja tämän uuden tyylin täytyy aina olla sitä väkisin väännettyä electroa minimalistisin soundein. Rasittaa kuulla noita electrobiisejä, koska niistä on "uplifting" kaukana ja soundit ovat niin tönkköjä, että jopa 90-luvun alkupuolen teknobiisit kuulostavat moniulotteisimmilta.

Toinen trendi on rockin lisääminen tanssimusaan. Suomessa, jossa hevihulluus on vallalla, kaikki popdanceilijat yrittävät näyttää rockuskottavuuttaan. Esimerkkinä mainittakoon kamalan hevikitarariffin omaava Waldos people: Back again. Ja tosiaan dj:t käyttävät nykyään ahkerasti myös ahkerasti rockelementtejä tuotannossaan.

Ja minimalistiikka on sitten se kolmas trendi. Samimin idioottimainen Heater vain lisäsi pökköä pesään, niin että nyt koko ajan tulee biisejä, joissa on suurin piirtein pelkkä biitti ja joku kolina taustalla. Tämä kertoo myös nyky-yhteiskunnan lapsellisuudesta, koska tämän tyylin fanitus osoittaa kuuntelijoidensa infantiilisuutta.

Onneksi on poikkeuksia: Armin jatkaa hyvällä trancelinjalla ja taitaapi taas viedä maailman ykkösdj:n arvonimen. Myös Sean Tyas osoittaa hyvää makua ja järkeä.. Toivoa on vielä...

Kommentit

Suositut tekstit