Basic Element: The Truth


Vihdoinkin Suomessa julkaistiin viime vuoden puolella Puolassa julkaistu Basic Elementin levy. Kesti noin puoli vuotta saada tämä mestariteos julkaisuun Suomessa.
Edellinen Empire Strikes back oli vasta alkulämmittelyä tähän verrattuna. Kaikki biisit ovat soundeiltaan loppuun asti hiottuja ja sisältävät erittäin runsaasti trancevaikutteita. Nyt Basic Element on siis päässyt etenemään tuosta edellisen levyn hieman housemaisesta ilmaisusta.
Jokainen uusi biisi on toinen toistaan parempi, ja on vaikea erottaa biisiä, joka erottuisi ylitse muiden. Ehkä trancemaisin biisi, ja sillä tavalla parhain, on Not with you jossa featuroi Camilla Brink. Joku voisi esittää kritiikkiä siitä että uusia biisejä on vain 9 kpl (lisänä kolme 08 versiota edellisen levyn hiteistä), mutta kun jokainen biisi on kympin arvoinen niin tässä on totisesti vastinetta rahalle, kun yhtään täytebiisiä ei ole. Jopa instrumentaali pääsee sellaisiin trancemaisiin ulottuvuuksiin, että 90-luvulla tällaisesta biisistä olisi voinut vain unelmoida tämän pumpun yhteydessä.
Ryhmän nykyisestä kokoonpanosta voidaan olla eri mieltä, mutta kiistämätöntä on se tosiasia että Basic Element on luomiskautensa huipulla ja todistaa sen, että sopivasti uusiutumalla vanhatkin projektit voi saada loistamaan.
Kymppi mikä kymppi!!

Kommentit

Suositut tekstit