Cosmic Gate: Sign of the times



Odotin Cosmic Gaten uutukaista pelonsekaisin tuntein. Uusin sinkku Not enough time esitteli hieman soundeiltaan pelkistetymmän ja elektroituneemman tranceduon. Pelkäsin että kaksikko olisi pitkäsoitollaan päätynyt samaan lopputulokseen kuin Blank & Jones: Logic of pleasure, joka oli karmeaa electrosotkua.

Yllätyksekseni huomasin, että Sign of the times toimii monella eri tasolla. Mukana löytyy vanhoja kunnon tunnusmaisia Cosmic Gate soundeja, mutta myös uusiakin polkuja on tallottu esim. viimeinen kipale on balladi, jonka kaltaista kaksikko ei ole kyllä ennen tehnyt. Balladissa on maan mainiot trancesyntikat, jotka saavat toivomaan että biisistä ilmestyy myös biitillinen klubiversio.

Levy toimii myös kokonaisuutena, joten sen eri osaset tukevat toisiaan. Vaikka levy sisältääkin aika electroja biisejä, niin Cosmic Gate ei ole sortunut aivan niihin kaikkein ilmeisimpiin ratkaisuihin. Myös laaja laulajien joukko luo oman tunnelmansa, tosin Jan Loechelia on kyllä kuultu jo aivan tarpeeksi.

Heikoimmat biisit kuten avaus Open your heart ja Sign of the times eivät tunnu niin pahoilta, koska muu materiaali tukee näitä heikompia lenkkejä. Makeimpina nousevat esiin instrumentaalit F.A.V ja Trip to PD sekö Body of conflict sekä London rain.

Kaiken kaikkiaan upea paluu kaksikolta ja jää odottamaan lisää sinkkujulkaisuja...

Kommentit

Suositut tekstit