Madonnan r´n´b:stä taas...

No eipä ollut mikään yllätys et toi Madonnan uusin myy ekana päivänä Suomessa lähes platinaan oikeuttavan määrän. Muistaakseni viime kertainen Confessions levy ei näin mahdottomaan isoon suosioon edes päässyt.

Tässä muuten linkki Nyt-liitteen levyarvosteluun, joka on kyllä täysin oikeassa tästä levystä: http://nyt.hs.fi/musiikki/artikkeli/1135235839492

Arvostelija sanoo että kummankin tuottajan maneerit alkavat pursua korvista ulos. No ei mikään ihme. Erityisesti Timbaland on todella lahjaton ja käyttää samoja soundeja ja jopa samoja sampleja biisistä toiseen. Tulee mieleen 90-luvun Ejay-konemusaohjelma, jolla ei kovinkaan monimutkaisia melodioita pystynyt luomaan.

Levyä kuunnelleena (kuuntelin jo pitempiä pätkiä levystä) voin sanoa, että kamalampaa tummaihoisten paskamusaa saa hakea. Jopa Janet Jacksonin viimeaikaiset tuotokset kuulostavat paremmilta, kuin tämä yhdella pikkusormella väännetty moska. Parissa biisissä olisi ollut aineksia muuhunkin, mutta ne on pilattu typerillä rummun klonkotuksilla ja älyttömillä soundeilla.

Suomalaisella Madonna-foorumilla fanit väittävät, että levyllä on 80-luvun vaikutteita?! Aivan uskomaton väitös, fanit taitavat elää jossain Madonnan täyttämässä pinkissä pilvessä, joka vääristää kaiken. 80-luvullakin tehtiin monimutkaisempaa musiikkia kuin Hard candy, jopa Madonna itse teki monia mestariteoksia.

Monelle kaikki mitä Madonna suoltaa, on kuin lahja jumalilta. Jotain arvostelukykyä voisi olla ja uskallusta kritisoida superidolinsa tekemisiä.. Itse esimerkiksi ihailen suuresti Armin Van Buurenia ja jos tämä dj alkaisi tehdä jotain minimalistista roskaa, niin uskaltaisin kyllä sanoa sen ääneen ja kritisoida.

Olen vakaasti sitä mieltä, että jos Madonna olisi piereskellyt uudella levyllään, niin fanit olisivat ostaneet sitäkin levyä platinaan oikeuttavan määrän.

Itse pelkään eniten sitä, että Madonnan r´n´b esimerkki tuo seuraajia. Madonna kun elvytti edellisellä levyllään dancen suosiota ja tällä levyllä näyttää elvyttävän r´n´b:tä (jonka suosio näytti jo klubeissakin heikentyvän). Mutta nyt varmaankin r´n´b artisteja alkaa syntyä taas yhä enemmän kuin sieniä sateella. Ja Timbaland loistaa jatkossa yhden jos toisenkin artistin tuottajatiedoissa.

Eli en voi sanoa muuta kuin, että tämä on selvä esimerkki nykymusan alennustilasta. Kaikki minimalistinen paska myy, ja Hard candy on kyllä suurinta paskaa sitten Gwen Stefanin kakkaleikkien!!

Kommentit

Suositut tekstit